LIVRARE 2-3 zile - GARANTIE 2 ANI
0377 101 542
LIVRARE 2-3 zile
GARANTIE 2 ANI
Cauta Anvelope dupa dimensiuni Cauta Anvelope dupa dimensiuni

Anvelope Vara

Ce sunt anvelopele de vara?

Anvelopele de vara sunt consumabile care permit optimizarea puterii autovehiculelor cand temperaturile sunt mai mari de 7℃. Au structura speciala si pun in valoare caracteristicile autoturismelor. Permit manevrarea buna, rapida si precisa, si sporesc siguranta personala a soferului, pasagerilor si a celorlalti participanti la trafic. Anvelopele de vara pun in valoare abilitatile de sofat si influenteaza activ consumul autoturismului. Selectarea anvelopelor de vara este o sarcina importanta, trebuie luate in calcul detaliile tehnice (tipul vehiculului, indicele de sarcina, indicele de viteza), dar si aspectele legate de stilul de sofat ( sportiv, prudent, linistit).

Care sunt avantajele anvelopelor de vara?

Avantajele anvelopelor de vara sunt numeroase. In primul rand cresc siguranta pasagerilor si a soferului, permitand realizarea manevrelor rapide si eficiente in timpul condusului. In al doilea rand valorifica caracteristicile tehnice ale autovehiculelor. Anvelopele de vara imbunatatesc valorile legate de consum. Pot reduce consumul de carburant cu pana la 20%. Au aderenta buna si permit rularea in siguranta pe carosabil uscat dar si pe carosabil umed. Un alt avantaj este ca permit valorificarea abilitatilor de condus ale soferului si asigura deplasarea sigura si confortabila. Anvelopele de vara sunt responsabile si pentru nivelul de zgomot. Selectarea corecta reduce nivelul de zgomot, fapt ce sporeste confortul personal in timpul sofatului.

Cum alegi anvelopele de vara?

Alegerea anvelopelor de vara este o sarcina importanta. Daca cunosti aspectele tehnice legate de dimensiuni, indice de greutate, s.a., trebuie sa te orientezi si asupra celorlalte detalii pentru a pune in valoare toate proprietatile autovehiculului si stilul de condus. In cazul in care utilizezi masina in proportie de 80% pe sosele amenajate, preponderent in oras si pe drumuri asfaltate, este indicat sa te orientezi catre anvelope vara pentru sosea. Cand folosesti masina pe drumuri forestiere, pietruite, terenuri accidentale este indicat sa te orientezi catre cele off road. Daca ai un stil de sofat sportiv si iti plac depasirile si curbele stranse, este indicat sa achizitionezi anvelope de vara sport. Acestea confera un plus de stabilitate autovehiculului si iti permit sa realizezi in siguranta manevrele specifice.

Care sunt tipurile de cauciucuri de vara?

In functie de modul de utilizare anvelopele de vara se impart in mai multe categorii: anvelope de vara de sosea, anvelope de vara mixte (on road/off road), anvelope de vara mud terrain, si anvelope de vara off road. Primele categorii sunt recomandate celor ce merg pe sosea asfaltata, dar si celor ce circula pe drumuri neasfaltate cu pietris. Ultimele categorii sunt destinate pentru autoturisme folosite preponderent in zone neasfaltate. In functie de calitate, eficienta si costuri sunt impartite in anvelope premium, anvelope de vara medii si anvelope de vara de buget. Cele din prima categorie sunt realizate din cauciuc superior si asigura performante deosebite. Goodyear, Continental, Dunlop, Michelin, Pirelli, Nokian sunt cateva dintre brandurile reprezentative. In categoria anvelopelor medii se gasesc cele bune ce pot fi achizitionate cu costuri decente. Firestone, Fulda, General Tire, Toyo, Vredestein, Hankook, Nexen, Sava, Semperit, Kleber, Kumho sunt cateva nume reprezentative. In ultima categorie sunt anvelope de vara ieftine si eficiente. Tigar (produse de Michelin), Taurus (produse de Michelin), Debica (produse de Goodyear), Kingstar (fabricate de Hankook), Viking (de la Continental), sunt cele mai cunoscute anvelope din categoria buget.

Majoritatea acestor detalii se pot regasi in descrierea anvelopelor publicate pe AnveloStar.ro in categoria Anvelope Vara