LIVRARE 2-3 zile - GARANTIE 2 ANI
0377 101 542
LIVRARE 2-3 zile
GARANTIE 2 ANI
Cauta Anvelope dupa dimensiuni Cauta Anvelope dupa dimensiuni

Anvelope Iarna

Anvelope de iarna

Ce sunt anvelopele de iarna?


Anvelopele de iarna arata foarte asemanator cu anvelopele de vara, dar sunt special dezvoltate pentru a oferi performante suplimentare de conducere in conditii de iarna. Este o conceptie gresita obisnuita ca cauciucurile de iarna sunt destinate numai conducerii pe zapada. Cauciucurile de iarna sunt proiectate sa functioneze cel mai bine in conditii sub + 7 ° C, astfel incat chiar si in conditii de umezeala si inghet, veti beneficia de aderenta si manevrabilitatea lor superioara.

Care sunt avantajele anvelopelor de iarna?

Iata cateva dintre avantajele trecerii la anvelopele de iarna: Distante de oprire mai mici - In comparatie cu anvelopele de vara, anvelopele de iarna reduc distanta de franare semnificativ in zapada si gheata. Siguranta sporita si performanta imbunatatita - Datorita compusului special dezvoltat, care contine mai mult cauciuc natural si un raport crescut al canelurilor, o anvelopa de iarna poate mentine o aderenta excelenta in zapada, gheata si conditii umede, astfel incat este mai putin probabil sa pierdeti controlul. Risc redus de acvaplanare - Acvaplanarea sau hidroplanarea este atunci cand vehiculul dvs. pierde aderenta cu soseaua in conditii de umezeala si apare atunci cand apa dintre anvelope si drum nu poate fi indepartata suficient de repede. Designul specific al benzii de rulare a cauciucurilor de iarna poate dispersa o cantitate mai mare de apa, reducand in mod eficient riscul de acvaplanare.

Cum functioneaza cauciucurile de iarna?

Compozitia benzii de rulare a unei anvelope iarna contine mai mult cauciuc natural, astfel incat sa nu se intareasca cand este frig. Acest lucru asigura ca anvelopa sa ramana flexibila la temperaturi scazute de iarna (sub + 7 ° C), ceea ce ajuta la reducerea distantei de oprire si la mentinerea aderentei excelente pe zapada si gheata, precum si pe drumurile umede in conditii de frig. Designul benzii de rulare pe o anvelopa de iarna permite benzii de rulare sa muste in zapada si gheata pentru a oferi aderenta interconectata, ceea ce este esential in centrul benzii de rulare, unde anvelopa poarta cea mai mare sarcina. In plus, o anvelopa de iarna are un raport de canelura crescut si de pana la 10 ori mai mare decat numarul de anvelope decat o anvelopa normala de vara.

Care este diferenta dintre cauciucurile de iarna si cele de vara?

Compozitia benzii de rulare si modelul benzii de rulare a unei anvelope de iarna il fac destul de diferit de omologul sau de vara. Testele rutiere arata ca un vehicul care circula la 20 mph pe un drum inghetat se va opri cu 11 metri mai scurt daca ar fi echipat cu cauciucuri de iarna. Dar cauciucurile de iarna nu sunt doar pentru gheata si zapada, veti beneficia de tractiunea lor suplimentara si pe drumurile umede. Calatorie la 62 mph In conditii de umezeala sub + 7 ° C, distanta de franare va fi cu pana la 4,8 metri mai mica atunci cand se compara anvelopele de iarna cu anvelopele obisnuite de vara. Majoritatea acestor detalii se pot regasi in descrierea anvelopelor publicate pe AnveloStar.ro in categoria Anvelope Iarna.